Vriendschap met mensen in nood

Vriendschap met mensen in nood

VRIENDSCHAP MET MENSEN IN NOOD – OOSTERZELE

In iedere zending krijgt de vriendschap met mensen in nood concreet gestalte in sociale projecten. De werking wordt mogelijk gemaakt door vele vrijwilligers en financieel gedragen door giften. Wij zijn dankbaar om acties van scholen, serviceclubs, gezinnen, vormelingen, collega’s e.a.

1. SAMENWERKING MET MENSEN MET EEN BEPERKING

Er is een actieve samenwerking met mensen van Ortho-agogisch Centrum De Beweging van de Broeders van Liefde in Gijzenzele. De bewoners zijn volwassenen met een beperking. Ze komen naar de maandelijkse viering in Oosterzele. Hun aanwezigheid stelt ‘mensen in nood’ in de ruime zin heel concreet aanwezig in de liturgie. Door de ontmoeting na de viering groeien wederzijdse vriendschapsbanden. We kiezen voor een volwaardige samenwerking: één van hen maakt deel uit van het team.

2. LEEN EEN LAPTOP EN CO

De coronacrisis heeft ons nieuwe noden leren kennen. Wanneer we op sociale afstand van elkaar moeten leven, werken en studeren, wordt de toegang tot online multimedia des te belangrijker. In het onderwijs worden kinderen en jongeren mediawijs gemaakt. Het aanschaffen van een laptop vraagt echter een grote investering van gezinnen in nood. We bieden de mogelijkheid om gratis een laptop te lenen. Zolang de laptop nodig is om op school mee te kunnen zijn, lenen we deze uit.

Naast laptops kan je bij ons ook terecht voor ander essentieel materiaal, namelijk alles wat de ontwikkeling van kinderen en jongeren ten goede komt. Zo zorgen we voor leer- en speelmaterialen, muziekinstrumenten, knutselgerief, strips en boeken,…

Sluiten